Κέντρο Διημέρευσης ΑΜΕΑ «ΑΡΩΓΗ»

Η «Αρωγή», στο πλαίσιο του πολύπλευρου φιλανθρωπικού της έργου, δημιούργησε και εγκαινίασε τον Νοέμβριο του 2003, ένα Κέντρο Διημέρευσης για άπορα παιδιά με ειδικές ανάγκες, στις Αχαρνές Αττικής. 

Για τη δημιουργία του, ο Δήμος Αχαρνών παραχώρησε στο σωματείο ένα οικόπεδο 3 στρεμμάτων και η ολοκλήρωση του έργου έγινε με την οικονομική συνεισφορά ευεργετών, δωρητών και εταιριών-χορηγών. 

Πρόκειται για ένα Κέντρο πρότυπο, μοναδικό στο είδος του και επανδρωμένο με ειδικούς εκπαιδευτές. Διαθέτει ειδική πισίνα και χώρο εκγύμνασης, όπου γίνονται προγράμματα ανάλογα με τις ικανότητες των παιδιών.
 
Το Κέντρο Διημέρευσης «Αρωγή» φιλοξενεί 55 παιδιά με ειδικές ανάγκες, σε καθημερινήβάση, προσφέροντάς τους δυνατότητες δημιουργικής απασχόλησης και άθλησης. Το κέντρο είναι ανοικτό, καθημερινά από 8.30 π.μ. ως 8.00 μ.μ. 

Η μεταφορά των παιδιών γίνεται με ειδικά λεωφορεία, εκ των οποίων το ένα είναι δωρεά των μελών της «Αρωγής» και το άλλο δωρεά της τ. Υπουργού Τουρισμού, κας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.
 


Το Κέντρο λειτουργεί από το Δήμο Αχαρνών και 2 μέλη του Δ.Σ. της «Αρωγής» συμμετέχουν στο Δ.Σ. για να παρακολουθούν τη σωστή λειτουργία του.
Στόχος της Αρωγής είναι, μέσω των δραστηριοτήτων του Κέντρου, να συμβάλλει στην ομαλή κοινωνικοποίηση των παιδιών και στην βελτίωση της προσωπικής τους ισορροπίας.